Iedereen een huisarts

Actieweek huisartsenzorg van 27 juni tot en met 1 juli

1 juli manifestatie op het Malieveld in Den Haag

"Voor iedereen een huisarts", "Help de huisarts verzuipt" : de grenzen zijn bereikt!
De huisarts heeft de afgelopen jaren veel opgevangen van de wachttijden/aanname stops van de geestelijke gezondheidszorg, van de ziekenhuizen, de personeelstekorten en vooral heel veel onnodige administratie die ten koste gaat van de patiëntenzorg.

Het blijkt dat er al heel veel patiënten in Nederland geen huisarts meer hebben hierdoor - je kan en wil het je niet voorstellen!

En daarom voeren we actie: we moeten vaker "NEE" zeggen op vragen/problemen die niet van de huisarts zijn om aan iedereen huisartsenzorg te kunnen leveren.
Minister Kuipers had geen tijd om naar de 12.000 mensen uit de huisartsenzorg op het Malieveld te gaan, die zich inzetten voor de ruim 17 miljoen inwoners van Nederland.

Uiteindelijk hebben acht huisartsen uit Nederland, waaronder de Westervoortse huisartsen Jacob van Dijke en Janneke Pelser, minister Kuipers en minister Helder op het binnenhof kunnen spreken.

We hebben gevraagd om meer tijd voor de patiënt, minder administratie druk, meer vertrouwen = minder regels, betere afspraken rond de avond-, nacht- en weekenddiensten en om de problemen op te lossen op de plek waar ze horen en niet door te schuiven naar de huisarts.

We zullen ons uiterste best doen om u de zorg te kunnen blijven leveren. Om dit te kunnen doen zullen we soms vaker "nee" moeten zeggen en ook in de praktijk zaken anders moeten organiseren. Wij vragen hiervoor uw begrip.